Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.11.2014 20:03 - Истината за пилешкото месо: Защо няма вкус, както преди? http://www.razkritia.com
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 1576 Коментари: 2 Гласове:
3

Последна промяна: 17.11.2014 20:04

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Истината за пилешкото месо: Защо няма вкус, както преди? Kristina Mileva+     Защо пилешкото месо няма вкус и с какво хранят животните всъщност? Защо пилешкото месо, което често присъства на трапезата ни днес, няма никакъв вкус? Защо, ако на етикета изрично не е подчертано, че месото е от пиле, няма да познаем, какво ядем? На тези основателни въпроси отговор са дали канадски учени, заели се сериозно с изследването на качествата на пилешкото през годините. Че нещо не е наред с храната, сме установили отдавна, но причините за липсата на вкус на месото се дължи не само новите начини на отглеждане. Със сигурност повечето от вас, които са хапвали печена домашна кокошка и пиле от магазина, са забелязали различните вкус, мирис и дори цвят на месото. Често чуваме възрастните да въздишат, че храната днес няма вкус, както в миналото и това отчасти се дължи на носталгия, но отчасти и на това, че храната е различна от тази преди 20 или 30 години. Това е особено забележимо в развитите държави, където почти всеки плод или зеленчук има правилна форма, силен цвят, по-големи размери, но и по-слаб вкус. Пилешкото месо днес е по-лесно за отглеждане, но затова пък не е толкова вкусно като някога, пише mkd-news.com. image Пилешкото месо губи вкус заради хормони Канадските учени са решили да отгледат три различни вида пилета от три различни десетилетия, за да сравнят техните характеристики. Въпреки че всички пилета са имали един и същ хранителен режим, и са отглеждани в напълно еднакви условия, те са се развили в съвсем различни породи. Единственото, което е различно е видът храна, с която са гледани — на пилето от средата на миналия век се дава нетретирана по никакъв начин храна, а на останалите две синтетични и обработени с хормони храни, с каквито се хранят повечето птици във фермите днес. Така например, пиле от средата на миналия век е имало тегло, по-малко от един килограм, докато днешното тежи повече от четири килограма. Новите условия на модерните ферми, синтетичното хранене и свръхпроизводството бълват пилета с огромна маса и повече месо, но тъй като са малко подвижни и натъпкани с хормони за растеж и други вещества, месото им е безвкусно и блудкаво на вкус.
Точно защото ядем химия и синтетика, сме болни от рак,диабет,безплодни и пр.Точно за това,макар да има и още причини! По тази причина разсипаха селското ни стопанство,за да внасяме отрови и да не произвеждаме здравословна храна! Н.М.



Гласувай:
3


Вълнообразно


1. debeloto - не са хормоните, а това, че не са и...
19.11.2014 22:32
не са хормоните, а това, че не са истински пилета, а хибриди. в БГ се произвеждат пилетата за KFC за цяла!!!!!! Европа. два пъти годишно идват на одит, те, и останалите, няма да казвам марката, са гледани без хормони и останалите лайна, но са хибриди...
цитирай
2. nikikm - Е,хибриди
20.11.2014 01:05
имаше и едно време,ама ги хранеха естествено.Кръстоски де!Хибриди растения също!Но имаше контрол,нямаше гмо, и пр.лайна,дето са забранени по света,ама у нас може.Хормоните са забранени!Е-тата,също,поне най-доказано опасните! Дълга тема.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19840024
Постинги: 45069
Коментари: 6164
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930